Kycklinglår med nudlar och sesam

Du behöver Buljong 2 påsar misosoppa, totalt 1 liter vätska 3 msk soja 1 dl vitt vin 1 msk socker 1 msk risvinäger, eller ljus...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Buljong
  • 2 påsar misosoppa,
  • totalt 1 liter vätska
  • 3 msk soja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk socker
  • 1 msk risvinäger,
  • eller ljus vinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • Kycklinglår
  • 400 g kycklinglår
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 msk olja
  • salt, peppar
  • Garnityr
  • 2 morötter, skalade
  • 1 bit rättika, skalad
  • 1 knippe vårlök
  • 200 g nudlar, kokta
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 förpackning tofu, av valfri sort

Gör så här

1
Buljong

2
Koka ihop samtliga ingredienser i 10 minuter.

3
Kycklinglår Blanda ingredienserna och låt marinera i cirka 10 minuter. Pochera sedan kycklinglåren i buljongen tills de får en innertemperatur på runt 70 grader (cirka 20 minuter). Lyft upp och plocka köttet av benen.

4
Garnityr

5
Hyvla moroten och rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare, strimla vårlöken.

6
Avslutning

7
Värm grönsakerna och kycklingen i buljongen med nudlarna. Toppa med sesamfrön och vårlök. Alternativt kan man ställa fram varm buljong och låta gästerna plocka sina egna tillbehör för att sedan slå på buljongen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top