Du behöver
- 100 g bacon
- 300 g kycklinglever
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- olja att steka i
- 2 1/2 dl vatten
- 1 buljongtärning
- hackad persilja
- Tillbehör
- kokt ris
- lingonsylt
Gör så här
1
Strimla bacon, skär levern i små bitar och vänd i en blandning av vetemjöl, salt och paprikapulver. Skölj purjolöken väl och skiva den.
2
Bryn bacon i het panna. Flytta baconet till en kastrull och stek sedan levern i baconfettet och eventuellt lite olja. Tillsätt purjo och paprika i pannan och låt fräsa med i några minuter.
3
Blanda ned lever och grön-sakerna i grytan. Vispa ur stekpannan med vatten och buljongtärning som får puttra helt kort.
4
Häll buljongen i grytan och låt den puttra i cirka 10 minuter. Strö över persiljan.
5
Servera grytan med ris och en klick lingonsylt.