Du behöver
- 200 g champinjoner eller
- svamp annan
- rödlök (röd)lök
- 3 msk smör
- 500 g kycklinglever
- salt peppar
- 2.5 msk vetemjöl
- 4 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 st hönsbuljong tärning
- 1/2–1 tsk kinesisk soja
- 2 msk persilja klippt
- 1 st hönsbuljong tärning + vatten
- 4 prt couscous
- 2 st salladslökar
- russin
- sallad tomater
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen, grovtärna löken. Fräs svamp och lök var för sig i lite av fettet, ta upp.
2
Ansa levern, dela i munsbitar. Lättbryn i resten av smöret på näst högsta värme, salta och peppra. Rör i mjölet, späd med vatten, grädde och smulad buljongtärning. Koka upp, lägg i svamp och lök och låt sjuda på svag värme 5 minuter.
3
Smaksätt med soja, strö på persilja.
4
Koka upp vatten till couscous med den andra buljongtärningen.
5
Strimla salladslök, lägg i den och russinen. Sjud under lock ett par minuter innan couscousen tillsätts och kastrullen dras av värmen för att svälla under lock, se paketets anvisning.
6
Skölj sallad och tomater att servera till.