Kycklingleversauté till pasta

Du behöver 4 portioner pasta, t ex strozzapreti 3–4 skivor rökt fläsk 1–2 rödlökar smör till stekning 200 g champinjoner salt, svartpeppar minst 400 g...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 portioner pasta, t ex strozzapreti
  • 3–4 skivor rökt fläsk
  • 1–2 rödlökar
  • smör till stekning
  • 200 g champinjoner
  • salt, svartpeppar
  • minst 400 g kycklinglever
  • cirka 200 g frysta bönor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl madeira eller rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 dl matgrädde
  • 1/2 nötbuljongtärning
  • cirka 1/2 tsk soja
  • 1 msk strimlad persilja

Gör så här

1
Koka pastan efter paketets instruktioner.

2
Ta fram två stekpannor. Strimla fläsket och knaperstek det i den ena, skala och finklyfta löken och stek den på medelvärme i lite smör minst 5 minuter i den andra. Ta upp efter hand.

3
Skiva svampen och stek den i ena pannan, salta och peppra under tiden. Ansa och dela levern till lagom gaffelbitar. Bryn hastigt i smör på hög värme i and­ra pannan. Peppra, men salta levern först efter stekningen.

4
Koka bönorna al dente efter paketets anvisning.

5
Samla lök och svamp i ena pannan, helst en med lock. Pudra med mjöl, rör om och späd med vin, vatten och grädde. Tillsätt smulad buljong, låt puttra 3 minuter under omrörning, smaka av med soja och mera salt och peppar om det behövs.

6
Lägg i levern, låt puttra 5 minuter till. Strö på fläsk och persilja precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top