Du behöver
- 4 portioner pasta, t ex strozzapreti
- 3–4 skivor rökt fläsk
- 1–2 rödlökar
- smör till stekning
- 200 g champinjoner
- salt, svartpeppar
- minst 400 g kycklinglever
- cirka 200 g frysta bönor
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl madeira eller rödvin
- 2 dl vatten
- 1 dl matgrädde
- 1/2 nötbuljongtärning
- cirka 1/2 tsk soja
- 1 msk strimlad persilja
Gör så här
1
Koka pastan efter paketets instruktioner.
2
Ta fram två stekpannor. Strimla fläsket och knaperstek det i den ena, skala och finklyfta löken och stek den på medelvärme i lite smör minst 5 minuter i den andra. Ta upp efter hand.
3
Skiva svampen och stek den i ena pannan, salta och peppra under tiden. Ansa och dela levern till lagom gaffelbitar. Bryn hastigt i smör på hög värme i andra pannan. Peppra, men salta levern först efter stekningen.
4
Koka bönorna al dente efter paketets anvisning.
5
Samla lök och svamp i ena pannan, helst en med lock. Pudra med mjöl, rör om och späd med vin, vatten och grädde. Tillsätt smulad buljong, låt puttra 3 minuter under omrörning, smaka av med soja och mera salt och peppar om det behövs.
6
Lägg i levern, låt puttra 5 minuter till. Strö på fläsk och persilja precis före servering.