Kycklinglår med yoghurtsås

Du behöver 8 st kycklinglår eller klubbor 2 msk tomatpuré + ca 3 msk vatten 1 dl olja 2 tsk flytande honung 1 msk rosmarin...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st kycklinglår eller klubbor
  • 2 msk tomatpuré + ca 3 msk vatten
  • 1 dl olja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk rosmarin hackad
  • salt och vitpeppar

Yoghurtsås:

4 dl matlagningsyoghurt
honung ca 1/2 dl flytande
2.5 msk chilisås
tabasco några stänk
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200-250 grader.

2
Lägg kycklingdelarna på en folieklädd plåt eller i en liten långpanna.

3
Rör ut tomatpurén med vattnet. Vispa ihop oljan med tomatpuré, honung och kryddorna. Pensla kycklingdelarna med marinaden och stek dem mitt i ugnen 30-40 minuter, tills de är genomstekta. Droppa över mer marinad under tiden och ös dem ett par gånger.

4
Ta ut och låt kallna. Vira folie om kycklingklubbornas ben, så är det lätt att äta dem i handen. Packa i en låda och ställ i kylen.

5
Vispa ihop ingredienserna till yoghurtsåsen, häll upp den i en burk med lock och ställ i kylskåpet.


Kommentar:
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top