Kycklingpaj med champinjoner

Du behöver pajdeg 125 g smör kallt 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 1 st kyckling färdiggrillad 0.5 st purjolök det vita 200...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • pajdeg
  • 125 g smör kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

1 st kyckling färdiggrillad
0.5 st purjolök det vita
200 g skogschampinjoner
smör till stekning
2 msk vetemjöl
3 dl mellangrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl prästost riven

Gör så här

1
Pajdeg

2
Tärna smöret och mixa med mjölet i matberedare med kniven monterad. När det finfördelats, tillsätt vattnet och kör tills det nätt och jämt går ihop till en boll. Plasta och låt vila i kyl i minst 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter, nagga med en gaffel. Grädda pajskalet i cirka 15 minuter.

4
Fyllning

5
Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Plocka köttet av kycklingen och skär det i mindre bitar.

6
Skölj och strimla purjolöken. Ansa och kvarta champinjonerna. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de får färg, sänk värmen och fräs med purjolöken några minuter utan att den tar färg. Strö över mjölet och tillsätt grädden. Rör om och låt puttra i cirka tre minuter så att mjölsmaken försvinner. Blanda i tomatpuré, kycklingkött och salt och smaka av med peppar.

7
Lägg stuvningen i pajskalet, strö över osten och gratinera i ugnen i cirka 15 minuter tills osten har fått fin färg.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Anne Meisner bidragit med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top