Läsar-recept

Kycklingpaj med curry och chutney

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 krm salt 150 g smör eller margarin 1.5 msk vatten iskallt 1 pkt bacon strimlat 550 g kycklingkött grillat...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör eller margarin
  • 1.5 msk vatten iskallt
  • 1 pkt bacon strimlat
  • 550 g kycklingkött grillat
  • 1 st äpple tärnat
  • 100 g purjolök i ringar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1.5 tsk curry
  • olja att steka i
  • 0.5 dl mangochutney
  • 1 msk kycklingfond
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.75 dl madeiravin eller torr sherry
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk maizenaredning
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Blanda smör och mjöl, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla eller tryck ut degen i en pajform och förgrädda mitt i

3
ugnen i 15 minuter.

4
Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingen i bitar. Fräs äpple, purjolök, vitlök och curry i lite olja. Häll över i en gryta och tillsätt kycklingen.

5
Blanda också i mangochutney, kycklingfond, creme fraiche, matlagningsgrädde och låt allt koka ihop några minuter. Tillsätt vin och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry. Pudra över maizenaredning och låt koka in för tjockare konsistens.

6
Häll stuvningen i pajskalet. Strö över bacon och sist riven ost. Grädda i 225 grader till ytan ser fin ut, cirka 15–20 minuter. Servera gärna en sallad till med mango och rostade pinjenötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top