Kycklingpaj med tomat och fetaost

Du behöver Pajskal: 3 dl vetemjöl (gärna vetemjöl med fullkorn) 150 g smör 2 st vatten till 3 msk iskallt Fyllning: 1 st kyckling (urbenad...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

Pajskal:

3 dl vetemjöl (gärna vetemjöl med fullkorn)
150 g smör
2 st vatten till 3 msk iskallt

Fyllning:

1 st kyckling (urbenad och i mindre bitar)
1 st paprika gul i bitar
0.33 st purjolök strimlad
10 st körsbärstomater
100 g fetaost i tärningar
salt och peppar

Äggstanning:

2 dl crème fraîche
3 st ägg

Gör så här

1
Tillred degen snabbt, i matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassat till pajformen (28 cm diameter) och lägg i. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar. Fräs paprika och purjolök i några minuter, krydda, låt svalna lite och fördela därefter fyllningen i pajskalet. Lägg i kyckling, tomater och fetaost. Vispa samman ägg-stanningen, krydda med salt och peppar, häll det över grönsakerna och osten. Grädda i 200° C i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Serveras med en sallad.

2

3
Tips: Tillsätt färskhackade örtkryddor.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top