Kycklingpanna med quinoa

Du behöver 2 dl quinoa tricolore (eller vanlig) 500 g kycklingfilé, strimlad 1 msk rapsolja 1 vitlöksklyfta, hackad 3 dl kycklingfond (vatten + konc fond...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa tricolore (eller vanlig)
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 3 dl kycklingfond (vatten + konc fond på flaska)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk hackad färsk dragon
  • (el 2 tsk torkad dragon)
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2–3 tsk ljus dijonsenap

Gör så här

1
1 Koka quinoan.

2
2 Bryn den strimlade kycklingfilén i het stekpanna med rapsolja. Fräs med vitlöken försiktigt mot slutet så att den inte bränns.

3
3 Lägg över i en panna eller kastrull, tillsätt kycklingfond och grädde och låt puttra i 5–6 minuter. Tillsätt dragon efter halva tiden, smaka av med salt och peppar.

4
4 Rör i senap precis före servering och ge ett uppkok. Servera med quinoan.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 478, Fett 19 g, Kolhydrater 25 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top