Kycklingpasta med paprikasås

Du behöver kycklingfilé (ca 500 g) 0.5 dl olivolja 1 msk rosmarin finhackad färsk salt och svartpeppar 1 st gul lök tunt skivad 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kycklingfilé (ca 500 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk rosmarin finhackad färsk
  • salt och svartpeppar
  • 1 st gul lök tunt skivad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st körsbärstomater burk
  • 4 prt tagliatelle eller pappardelle
  • 1 st kruka basilika de plockade bladen
  • parmesanost

Gör så här

1
1. Stek kyckling i stekpanna i några matskedar olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek i cirka 15 minuter eller tills den är genomstekt. Ta upp och låt vila på en skärbräda.

2
2. Lägg lök, vitlök och paprika i samma panna. Tillsätt lite mer olja och fräs i några minuter under omrörning. Tillsätt tomatpuré och körsbärstomater. Låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden såsen puttrar klart.

3
3. Skiva kycklingen. Blanda pastan med såsen och toppa med kyckling, basilika och hyvlad parmesanost.


Kommentar:
Basilikabladen smakar som mest när de inte kokar med i såsen, strö hela blad över pastan eller riv stora blad i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top