Du behöver
- kycklingfilé (ca 500 g)
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk rosmarin finhackad färsk
- salt och svartpeppar
- 1 st gul lök tunt skivad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 st röd paprika strimlad
- 3 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 st körsbärstomater burk
- 4 prt tagliatelle eller pappardelle
- 1 st kruka basilika de plockade bladen
- parmesanost
Gör så här
1
1. Stek kyckling i stekpanna i några matskedar olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek i cirka 15 minuter eller tills den är genomstekt. Ta upp och låt vila på en skärbräda.
2
2. Lägg lök, vitlök och paprika i samma panna. Tillsätt lite mer olja och fräs i några minuter under omrörning. Tillsätt tomatpuré och körsbärstomater. Låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden såsen puttrar klart.
3
3. Skiva kycklingen. Blanda pastan med såsen och toppa med kyckling, basilika och hyvlad parmesanost.
Basilikabladen smakar som mest när de inte kokar med i såsen, strö hela blad över pastan eller riv stora blad i bitar.