Du behöver
- 250 g kycklingfärs
- 100 g färskost av philadelphiatyp
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 1.5 krm peppar
- 3 msk örter t ex
- persilja basilika
- 0.5 dl marinerade soltorkade cocktailtomater på burk hackade och avrunna
- 0.5 dl pinjenötter
- smör till formar
- 1 msk olivolja
Garnering:
färska örter
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Mixa ihop färs och färskost i matberedare med knivarna monterade. Blanda i grädden. Blanda i äggen. Salta och peppra. Vänd sedan i örter, tomater och nötter för hand.
3
Fördela färsen i 6–8 välsmorda ugnssäkra portionsformar (1 dl) och släta till ytorna. Ringla över olivoljan. Grädda patéerna (gärna i vattenbad) i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter,
4
eller tills patéerna är genomgräddade. Garnera med färska örter.