Kycklingpatéer med pinjenötter

Du behöver 250 g kycklingfärs 100 g färskost av philadelphiatyp 1.5 dl vispgrädde 2 st ägg 1 tsk salt 1.5 krm peppar 3 msk örter...

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 250 g kycklingfärs
  • 100 g färskost av philadelphiatyp
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm peppar
  • 3 msk örter t ex
  • persilja basilika
  • 0.5 dl marinerade soltorkade cocktailtomater på burk hackade och avrunna
  • 0.5 dl pinjenötter
  • smör till formar
  • 1 msk olivolja

Garnering:

färska örter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Mixa ihop färs och färskost i matberedare med knivarna monterade. Blanda i grädden. Blanda i äggen. Salta och peppra. Vänd sedan i örter, tomater och nötter för hand.

3
Fördela färsen i 6–8 välsmorda ugnssäkra portionsformar (1 dl) och släta till ytorna. Ringla över olivoljan. Grädda patéerna (gärna i vattenbad) i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter,

4
eller tills patéerna är genomgräddade. Garnera med färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top