Kycklingsallad för sommarutflykt

Du behöver 4 prt matvete 1 st kycklingbuljongtärning 1 pkt bacontärningar 1 st färdiggrillad kycklig 0.25 st vattenmelon 2 st röda paprikor röda druvor en...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 pkt bacontärningar
  • 1 st färdiggrillad kycklig
  • 0.25 st vattenmelon
  • 2 st röda paprikor
  • röda druvor en liten klase, kärnfria
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st salladshuvud
  • dressing
  • 0.5 dl myntablad
  • 1 st röd chilifrukt urtagen
  • 3 msk olivolja
  • lime saften av
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Koka vetekornen i vatten med buljongtärning (men utan salt) enligt paketets instruktion. Låt svalna något. Stek baconet knaprigt på näst högsta värme i eget fett, låt rinna av på kökspapper.

2
Skilj köttet från kycklingskrovet med händerna, spara kycklingklubborna hela, dela allt annat kött i strimlor men skiva brösten halvcentimetertjockt med kniv.

3
Grovtärna melonköttet, kärna ur och skiva paprikorna, halvera druvorna och vräng granatäppelhalvan så att kärnorna kommer loss.

4
Bottna en lämplig utflyktsform med sköljda, avskakade salladsblad. Strö på matvete, fördela melon, paprika, druvor och kyckling på vetekornen. Strö bacon och granatäppelkärnor över det hela och täck med plast.

5
(Stav)mixa dressingingredienserna, ta med i separat flaska eller burk. Servera med bröd och bredbar ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top