Du behöver
- 4 prt matvete
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 1 pkt bacontärningar
- 1 st färdiggrillad kycklig
- 0.25 st vattenmelon
- 2 st röda paprikor
- röda druvor en liten klase, kärnfria
- 0.5 st granatäpple
- 1 st salladshuvud
- dressing
- 0.5 dl myntablad
- 1 st röd chilifrukt urtagen
- 3 msk olivolja
- lime saften av
- 2 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Koka vetekornen i vatten med buljongtärning (men utan salt) enligt paketets instruktion. Låt svalna något. Stek baconet knaprigt på näst högsta värme i eget fett, låt rinna av på kökspapper.
2
Skilj köttet från kycklingskrovet med händerna, spara kycklingklubborna hela, dela allt annat kött i strimlor men skiva brösten halvcentimetertjockt med kniv.
3
Grovtärna melonköttet, kärna ur och skiva paprikorna, halvera druvorna och vräng granatäppelhalvan så att kärnorna kommer loss.
4
Bottna en lämplig utflyktsform med sköljda, avskakade salladsblad. Strö på matvete, fördela melon, paprika, druvor och kyckling på vetekornen. Strö bacon och granatäppelkärnor över det hela och täck med plast.
5
(Stav)mixa dressingingredienserna, ta med i separat flaska eller burk. Servera med bröd och bredbar ost.