Kycklingsallad med smak av Asien

Du behöver Sås: 1 dl japansk soja 4 msk hoisinsås 2 msk limesaft färskpressad 1.5 tsk jordnötsolja eller 0.5 tsk sesamolja Sallad: 2 st kycklingfil...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Sås:

1 dl japansk soja
4 msk hoisinsås
2 msk limesaft färskpressad
1.5 tsk jordnötsolja eller
0.5 tsk sesamolja

Sallad:

2 st kycklingfil grillade
0.5 st gurka
2 st salladslökar
1 st röd chili
1 st kruka koriander
4 prt pasta kokt
sesamfrö rostat

Gör så här

1
Vispa ihop ingredienserna till såsen.

2
Skiva kycklingfiléerna. Ansa och skär gurkan i tunna skivor. Ansa och skär salladslöken först i tunna strimlor, sedan i cirka 5 centimeter långa bitar.

3
Ansa och strimla chilin.

4
Hacka koriandern grovt. Blanda ihop pasta, gurka, salladslök, chili och koriander.

5
Vänd ner kycklingen. Fördela salladen i skålar.

6
Strö över sesamfrön. Servera med såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top