Kycklingsaltimbocca med bönsallad

Du behöver 4 st kycklingfil 7 st salviablad 8 skiva skinka kallrökt 1.5 msk smör salt svartpeppar 200 g haricots verts 2 st röda paprikor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • 7 st salviablad
  • 8 skiva skinka kallrökt
  • 1.5 msk smör
  • salt svartpeppar
  • 200 g haricots verts
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st stora vita bönor à 200 g
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 dl sherry marsalavin eller portvin

Gör så här

1
Skär filéerna till åtta tunna skivor. Lägg salviablad på varje skivas ena sida, täck med skinka och fäst med tandpetare. Stek skinksidan först, på rätt hög värme i lättbrynt smör, salta och peppra köttsidan under tiden. Ta upp efterhand.

2
Ansa de gröna bönorna, skiva paprikan. Koka dem mjuka 5–6 minuter i lättsaltat vatten. Slå sedan bort kokvattnet och blanda i de väl sköljda vita bönorna och olivoljan.

3
Lägg tillbaka köttet i stekpannan, slå på sherryn och låt puttra under lock ett par minuter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 506, Fett 14 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 15 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top