Du behöver
- vatten, salt
- 1 spetskålshuvud, ca 600 g
- 4 portioner pastasnäckor
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 kruka salvia
- 8–10 skivor lufttorkad skinka
- 1 dl vetemjöl
- smör att steka i
- 1 1/2 dl marsalavin + 1 dl vatten
- till skyn
- (2 tsk mörk såsredning)
Gör så här
1
Mät upp vatten och salt till pastan, 2 teskedar salt per liter vatten. Koka upp i rymlig kastrull. Klyv kålhuvudet på höjden och sjud det i vattnet cirka 5 minuter. Ta upp med hålslev, låt rinna av och koka sedan pastan i vattnet på vanligt sätt. Dela kålhalvorna i klyftor före servering.
2
Dela kycklingfiléerna mitt itu till två tunna skivor och lägg 1–2 salviablad på varje skiva. Täck med skinka och fäst med tandpetare, vänd i vetemjöl. Stek i varm stekpanna med lätt brynt smör. Lägg skinkskivan neråt först, och salta och peppra filésidan. Vänd och stek färdig kycklingen, cirka 6 minuter totalt. Vispa ur pannan med vin, red eventuellt av den.
Tips Torrt vitt vin, madeira eller sherry kan ersätta marsala.