Du behöver
- 5.5 st kycklingfiléer
- olja att steka i
- salt, svartpeppar
- 1 st gul lök hackad
- 1 st purjolök sköljd, strimlad
- 4.5 st morötter tärnade
- 1 l vatten
- 3 st hönsbuljongtärningar
- 2 st apelsiner saften
- 5 dl vispgrädde
- 3 msk tacokrydda
- 1.5 krm sambal oelek
- 1 msk flytande honung
- nachochips och/eller vitlöksbröd till servering
Gör så här
1
Torka kycklingen med hushållspapper. Strimla och stek kycklingen i olja i omgångar i en stekpanna, salta och peppra och lägg över i en gryta. Fräs lök, purjo och morötter i några minuter i olja och lägg över i grytan.
2
Häll på vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sjuda tills morötterna är lagom mjuka, cirka 15 minuter. Servera med nachochips och/eller vitlöksbröd.
Så här tycker Malin Ottosson på Icakurirens matredaktion om receptet: God och praktisk vardagssoppa med fin smak från apelsin och hetta från sambal. Tacokrydda behöver inte bara användas i tacofärs utan passar också till exempel
i den här soppan.