Kycklingsoppa med linser

Du behöver 1.5 l kycklingbuljong 3 tärningar + vatten 2 dl röda linser sköljda 1 st purjolök i slantar 2 st kycklingfiléer 3 st morötter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 l kycklingbuljong 3 tärningar + vatten
  • 2 dl röda linser sköljda
  • 1 st purjolök i slantar
  • 2 st kycklingfiléer
  • 3 st morötter strimlade på längden med potatisskalare
  • 1.5 tsk harissa
  • 1 st citron pressad
  • salt och peppar
  • 1 st ingefära tumstor bit

Gör så här

1
1. Koka upp buljongen och linser­na, koka 4 minuter.

2
2. Tillsätt purjon och hela kycklingfiléer. Ta upp kycklingen efter cirka 7 minuter och låt svalna något innan du river köttet i tunna remsor med fingrarna.

3
3. Tillsätt strimlad morot, harissa och pressad citron, smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan.

4
4. Riv ingefäran, pressa ur saften och tillsätt strax före servering.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 554
Fett 4 g
Kolhydrater 83 g
Fibrer 17 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top