Kycklingspett med dijonnaise

Du behöver 500 g kycklingbröst 1 msk citron finhackad och färsk 2 msk olivolja 1 msk honung flytande salt och svartpeppar Dijonnaise: 1.5 msk dijonsenap...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingbröst
  • 1 msk citron finhackad och färsk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung flytande salt och svartpeppar

Dijonnaise:

1.5 msk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta finhackad 1 dl majonnäs
1 tsk flytande honung
1 msk citronsaft

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med finhackad rosmarin, citronskal, -saft, olja och honung. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ordentligt och täck bunken med plastfolie. Ställ i kylen att marinera i 30 minuter.

2
Dijonnaise: Blanda senap och vitlök med majonnäs, tillsätt honung och citronsaft och smaka av med salt och peppar.

3
Trä upp kycklingen på korta träspett och stek i grill- eller stekpanna cirka 4 minuter per sida tills kycklingen är genom- stekt. Servera kycklingspetten med dijonnaise.


Kommentar:
Tips! Hittar du inte korta träspett är det enkelt att dela dem med en vass kniv till önskad längd så att de får plats i stekpannan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top