Kycklingspett med glasnudelsallad

Du behöver 600 g kycklingfilé 1 st lime skal och saft 1.5 msk fisksås asiatisk 0.5 msk honung 1 msk olja neutral 2 st vitlök...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st lime skal och saft
  • 1.5 msk fisksås asiatisk
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk olja neutral
  • 2 st vitlök riven eller pressad
  • dressing
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk japansk soja
  • 3.5 st lime saften
  • 1 st chili urkärnad, finhackad
  • 2 st vitlök riven
  • sallad
  • 200 g glasnudlar
  • 1 st avokado
  • 1 st mango eller en halv stor
  • 1 st klyfta vattenmelon ca 500 g
  • 0.5 st gurka
  • 6 st salladslökar
  • 0.5 kruka mynta bladen
  • 2 msk jordnötter
  • 2 msk kokosflagor rostade

Gör så här

1
Skär kycklingen i cirka 2 x 2 centimeters bitar. Blanda med limeskal och saft, fisksås, honung, olja och vitlök och låt kycklingen marinera, gärna ett par timmar.

2
Dressing Blanda alla ingredienser till dressingen i en stor skål.

3
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.

4
Skala, kärna ur och tärna avokado, mango, melon och gurka. Skiva salladslöken och strimla myntan.

5
Vänd ner nudlar och allt det skurna i dressingen och blanda om försiktigt.

6
Trä upp kycklingbitarna på åtta spett och grilla eller stek runtom i cirka tio minuter tills kycklingen är tillagad helt igenom. Servera med glasnudelsalladen.

7
Strö jordnötter och rostade kokosflagor över salladen vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top