Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 st lime skal och saft
- 1.5 msk fisksås asiatisk
- 0.5 msk honung
- 1 msk olja neutral
- 2 st vitlök riven eller pressad
- dressing
- 2 msk fisksås
- 4 msk japansk soja
- 3.5 st lime saften
- 1 st chili urkärnad, finhackad
- 2 st vitlök riven
- sallad
- 200 g glasnudlar
- 1 st avokado
- 1 st mango eller en halv stor
- 1 st klyfta vattenmelon ca 500 g
- 0.5 st gurka
- 6 st salladslökar
- 0.5 kruka mynta bladen
- 2 msk jordnötter
- 2 msk kokosflagor rostade
Gör så här
1
Skär kycklingen i cirka 2 x 2 centimeters bitar. Blanda med limeskal och saft, fisksås, honung, olja och vitlök och låt kycklingen marinera, gärna ett par timmar.
2
Dressing Blanda alla ingredienser till dressingen i en stor skål.
3
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.
4
Skala, kärna ur och tärna avokado, mango, melon och gurka. Skiva salladslöken och strimla myntan.
5
Vänd ner nudlar och allt det skurna i dressingen och blanda om försiktigt.
6
Trä upp kycklingbitarna på åtta spett och grilla eller stek runtom i cirka tio minuter tills kycklingen är tillagad helt igenom. Servera med glasnudelsalladen.
7
Strö jordnötter och rostade kokosflagor över salladen vid servering.