Kycklingspett med honungsglaze

Du behöver Glaze: 2 msk citronsaft färskpressad 2 msk flytande honung 1.5 krm kardemumma malen 1 msk japansk sojasås Kycklingspett: 4 st kycklingfiléer ca 450...

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner

Du behöver

Glaze:

2 msk citronsaft färskpressad
2 msk flytande honung
1.5 krm kardemumma malen
1 msk japansk sojasås

Kycklingspett:

4 st kycklingfiléer ca 450 g
salt och peppar
2 st röda äpplen
9 st träspett blötlagda
2.5 msk smör
1 st citron det yttersta finrivna skalet
rosmarinkvistar plockade blad från

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till glazen i en skål. Skär kycklingfiléer i små bitar. Salta och peppra. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i bitar. Trä kyckling- och äppelbitar på blötlagda träspett. Sätt ugnen på 175 grader.

2
Bryn spetten, i två omgångar, runt om i smör, i cirka 5 minuter. Lägg dem efterhand på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Pensla med glaze. Strö över citronskal och rosmarinblad. Efterstek spetten i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top