Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 dl hackade örter (t ex timjan och persilja)
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 2 st vitlöksklyftor rivna
- 1 msk rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- sås
- 2 dl turkisk yoghurt
- 8 st soltorkade tomater strimlade
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
- potatissallad
- 500 g potatis nykokt
- 4 msk olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk kapris
- 2 msk gräslök finhackad
- 100 g liguriska oliver eller kalamataoliver
- 2 st tomater i bitar
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skär varje kycklingfilé på längden i 3–4 strimlor. Trä upp dem på träspett. Lägg dem på ett fat med kant. Rör ihop örter, soja, honung, vitlök och olja. Häll blandningen över spetten och vänd runt, låt ligga 10–15 minuter.
2
Blanda ingredienserna till såsen, ställ kallt.
3
Ånga av den nykokta potatisen, dela den grovt. Vänd ihop med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
4
Stek spetten i lite olja så de får färg. Lägg på fat och efterstek i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Servera med tillbehören.