Du behöver
- kycklingbröst (ca 600 g)
- 1 dl soja ljus
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk honung
- rapsolja till marinad och stekning
- 3 st morötter stora
- 3 st palsternackor stora
- 1.5 msk sesamfrön svarta
- 1 tsk flingsalt
- persilja hackad
- currysås
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- curry efter smak
- 1 nypa salt
- grillpinnar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingen med hushållspapper och dela filéerna på längden. Lägg dem i en plastpåse med soja, vitlök, honung och 1 matsked olja. Knyt ihop och låt marinera tills det är dags att steka.
2
Skala morot och palsternacka och skär i långsmala bitar. Lägg
3
i en långpanna, häll på 2 matskedar olja och blanda. Ugnsrosta grönsakerna i 20 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg. Ta ut efter halva tiden och blanda ned sesamfrön och flingsalt.
4
Trä kycklingen på spett och stek i olja så att de får fin färg. Låt dem steka färdigt i ugnen intill rotfrukterna i cirka 12 minuter.
5
Rör ihop currysåsen och servera med spett, rotfrukter och lite hackad persilja på toppen.