Du behöver
- ca 600 g kycklingvingar
- Marinad:
- 1 citron
- 1 limefrukt
- 6 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- (slätbladig persilja)
Gör så här
1
Skölj kycklingvingarna och skaka dem torra i en kökshandduk. Lägg vingarna i en bunke.
2
Pressa saften ur citron och lime. Skär sönder skalen och lägg dem i saften. Lägg i vitlök och skeda ner olja. Klipp ner persilja om så önskas, den har dock lät för att brinna om bladen sitter kvar på vingarna då de grillas. Blanda ingredienserna.
3
Häll marinaden över vingarna och låt dem dra på köksbänken 1/2-1 timme. Låt marinaden droppa av och lägg vingarna på grillen. Grilla på stark värme och vänd flera gånger. Stektid 8-10 minuter. Köttet ska inte vara rött inuti vid benen.
4
Sätt fram gourmetsalt att smula över, samt peppar att mala från kvarn.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.