Köttfärsgryta med curry, kål och äpple

Du behöver 600 g nötfärs curry 1 + 1 tsk rapsolja 1 + 1 msk 1 st gul lök skivad 2 st äpplen tärnade 7...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • curry 1 + 1 tsk
  • rapsolja 1 + 1 msk
  • 1 st gul lök skivad
  • 2 st äpplen tärnade
  • 7 dl vitkål strimlad
  • salt och peppar
  • 1.5 dl lättöl
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk hackad persilja
  • potatis till kokning

Gör så här

1
1 Bryn färsen och 1 tesked curry i oljan och lägg över i en gryta.

2
2 Fräs lök, äpple, kål och curry i olja. Lägg i grytan. Salta och peppra.

3
3 Tillsätt öl, buljong och lagerblad. Koka grytan i 10 minuter. Toppa med persilja och servera med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top