Läckökringlor av köpt smördeg

Du behöver 2 st rullar kyld smördeg 0.5 dl aprikosmarmelad passerad 0.5 st ägg 0.5 msk strösocker 1 dl pistagemandlar hackad 2 dl florsocker 1.5...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 2 st rullar kyld smördeg
  • 0.5 dl aprikosmarmelad passerad
  • 0.5 st ägg
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 dl pistagemandlar hackad
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 tsk apelsinsaft nypressad

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Låt smördegen ligga i rumsvärme 10 minuter, rulla sedan ut den ena degen och pensla den med marmelad.

2
Täck med den andra degen. Pensla ovanpå med lätt uppvispat ägg, strö på socker och pistagehack. Sporra 2 centimeter breda remsor genom bägge lagrens ena kortsida. Vrid varje degremsa som en spiral och lägg ihop till kringla på papprad plåt. Stoppa degändarna under kringlan.

3
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut, låt kallna.

4
Sikta florsocker i liten bunke, rör ut med lite apelsinsaft åt gången. Spritsa eller ringla glasyr på kringlorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top