Lättlagad laxpytt med äppelsalsa

Du behöver 1 kg potatis gärna liten 2.5 msk olivolja salt och peppar 175 g spenat sköljd, gärna babyspenat salsa 3.5 st röda äpplen 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis gärna liten
  • 2.5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 175 g spenat sköljd, gärna babyspenat
  • salsa
  • 3.5 st röda äpplen
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st röd chili
  • 2 msk rödvinsvinäger eller vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk persilja finhackad
  • smör till stekning
  • 500 g grytbitar av lax
  • citronpeppar till kryddning
  • 0.5 st citron den färskpressade saften
  • 4 st citronklyftor till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Klyfta potatisen. Blanda potatisen med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen cirka 15 minuter, rör om och stek ytterligare cirka 10 minuter. Blanda spenaten med potatisen så att spenaten mjuknar.

3
Gör salsan under tiden potatisen steks. Dela, kärna ur och fintärna äpplen. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda vinäger, honung och olivolja i en skål. Vänd ner äppeltärningar, rödlöken, chili och persilja.

4
Låt smöret bli ljusbrunt i stekpanna. Lägg i laxbitarna och bryn dem cirka 1 minut på varje sida. Krydda med citronpeppar, ringla över citronsaften och efterstek under lock cirka 3 minuter.

5
Lägg upp potatisen och laxen på tallrikar. Servera med salsan och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top