Lättlagad pizza med tortilla

Du behöver 4 st Tortillas (ca 18 cm i diameter) 1 st burk krossade tomater avrunna skinka ca 200 g tärnad rökt 1 st liten...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st Tortillas (ca 18 cm i diameter)
  • 1 st burk krossade tomater avrunna
  • skinka ca 200 g tärnad rökt
  • 1 st liten burk gröna oliver med pimientofyllning eller sardellfyllning
  • 1 st påse pizzaost (100-150 g)
  • basilikablad färska
  • 1/2-1 st paprika strimlad röd

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2
2. Lägg tortillabottnarna på en plåt och låt den stå i den upphettade ugnen cirka 5 minuter så att bottnarna blir lite krispiga.

3
3. Ta plåten ur ugnen och fördela/bred ut krosstomaterna på bottnarna.

4
4. Strö över skinktärningarna och de i skivor skurna oliverna. Fördela den rivna/strimlade osten över det hela.

5
5. Sätt in plåten i ugnen igen och grädda tortillapizzorna cirka 10 minuter, men inte längre, tills osten smält och fått lite färg.

6
6. Ta ut och lägg upp pizzorna på tallrikar. Garnera med färska basilikablad och strimlad röd paprika. Servera så snart som möjligt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top