Långpannekaka med flagad mandel

Du behöver 150 g smör rumstempererat 2 dl farinsocker 1 dl grädde 2 st ägg 5 dl havregryn 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning:...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 150 g smör rumstempererat
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

500 g rabarber
0.5 dl farinsocker
1 msk potatismjöl
3 msk mandelspån

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör och farinsocker. Tillsätt grädde och rör i ett ägg i taget. Blanda havregryn med vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

2
Bred ut smeten i en smord eller papprad ugnsform eller liten långpanna (cirka 32 x 25 cm). Skär rabarbern fint och blanda med farinsocker och potatismjöl. Strö rabarbern över smeten. Strö över mandel och grädda i 40 minuter tills kakan fått fin färg.


Kommentar:
Tips! Kakan är praktisk att skära i rutor och servera. Rutorna kan styckfrysas och värmas när någon kommer på besök.
Receptet är skapat av Anne Adolfsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top