Lövbiff med pasta och basilika

Du behöver 4 st lövbiffar salt och nymald svartpeppar 2 st vitlöksklyftor 1 kruka basilika 1 dl olivolja 2 msk tomatpuré 1 st burk hela...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st lövbiffar
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk hela tomater
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 msk smör

Till servering

pasta till exempel tagliatelle,
sallad + parmesanost

Gör så här

1
Ta fram köttet en stund innan och krydda lövbiffen på bägge sidor med salt och peppar. Mixa 1 vitlöksklyfta med basilika och 1/2 dl olivolja. Smaka av med salt och peppar. Finhacka den andra vitlöks-klyftan och fräs i någon minut utan att det tar färg i 2 msk olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

2
Häll i burktomaterna och koka såsen under lock i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olja i en panna på hög

4
värme. Stek köttet snabbt på varje sida och lägg upp på fat. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen och lägg upp köttet med pastan. Ringla över basilikasåsen. Servera hyvlad parmesanost till och gärna en god sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top