Lövbiff med touch av vitlök

Du behöver 400 g lövbiff eller lövbit 1 st fänkålsstånd 1 st gul lök olja att steka i 1 st buljongtärning (grönsaksbuljong) 0.5 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lövbiff eller lövbit
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st gul lök
  • olja att steka i
  • 1 st buljongtärning (grönsaksbuljong)
  • 0.5 dl vatten
  • 150 g färskost med vitlökssmak

Garnering

röd spetspaprika

Tillbehör

potatis kokt
grönsallad

Gör så här

1
Strimla lövbiffen och fänkålen.

2
Skär löken i halva ringar. Stek lövbiffen i lite olja. Blanda i fänkålen och löken och stek tillsammans med köttet. Smula över buljongen och tillsätt vattnet.

3
Rör i osten och låt allt koka upp. Skär paprikan i ringar.

4
Servera med kokt potatis och toppa med paprikaringar.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Margaretha Ingvarsson i Mönsterås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top