Lammfärsbiffar med tomatsallad

Du behöver 500 g lammfärs 1 tsk salt 1 tsk spiskummin malen 0.5 tsk malen koriander 0.5 krm svartpeppar nymalen 1.5 st pressade vitlöksklyftor 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 krm svartpeppar nymalen
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 1 msk olivolja
  • 2 st rödlökar små
  • 1 tsk socker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 6 st tomater
  • 2.5 msk hackad koriander

Till servering

1.5 dl turkisk yoghurt
2 tsk olivolja
1 msk sesamfrön
pitabröd eller baguette

Gör så här

1
Blanda ihop färs, salt, spiskummin, koriander och peppar i en bunke. Tillsätt vitlöken och ägget och blanda snabbt ihop.

2
Forma färsen till 12 biffar. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Stek biffarna runtom cirka 3 minuter. Efterstek på svag värme 5–10 minuter.

3
Skala och skiva löken tunt. Blanda lök, socker och vinäger i en skål. Blanda i tomaterna, skurna i klyftor och koriander.

4
Fördela yoghurten i serveringsskålar. Ringla över oljan och toppa med sesamfrön.

5
Servera biffarna med salladen och yoghurten. Pitabröd eller baguette smakar bra till, men du kan också bjuda ris eller gryn till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top