Du behöver
- 700 g potatis
- 4 msk olivolja
- 2 msk rosmarin färsk och hackad
- 1 st purjolök ansad och sköljd
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika gul
- 500 g lammfärs
- salt och svartpeppar
- mezeyoghurt till severing
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i små kuber. Lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över 2 msk olja. Strö över rosmarin och salt. Blanda runt och stek potatisen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
2
Skiva purjon. Skala och hacka vitlöken. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en rymlig panna så att de får lite färg och börjar mjukna. Ställ åt sidan så länge.
3
Bryn köttfärsen i resterande olja till fin färg. Salta och peppra. Blanda färsen med potatis och grönsaker. Servera en klick yoghurt till.
Näringsvärde: Kcal 443, fett 23 g, kolhydrater 30 g, fibrer 4 g