Lammfärspytt med rosmarin

Du behöver 700 g potatis 4 msk olivolja 2 msk rosmarin färsk och hackad 1 st purjolök ansad och sköljd 2 st vitlöksklyftor 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g potatis
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rosmarin färsk och hackad
  • 1 st purjolök ansad och sköljd
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika gul
  • 500 g lammfärs
  • salt och svartpeppar
  • mezeyoghurt till severing

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i små kuber. Lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över 2 msk olja. Strö över rosmarin och salt. Blanda runt och stek potatisen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

2
Skiva purjon. Skala och hacka vitlöken. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en rymlig panna så att de får lite färg och börjar mjukna. Ställ åt sidan så länge.

3
Bryn köttfärsen i resterande olja till fin färg. Salta och peppra. Blanda färsen med potatis och grönsaker. Servera en klick yoghurt till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 443, fett 23 g, kolhydrater 30 g, fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top