Lammfärssås med örtbulgur

Du behöver 2 st salladslökar smör till stekning salt och svartpeppar från kvarn 2-3 skiva kallrökt skinka 600 g lammfärs 2 msk vetemjöl 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st salladslökar
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 2-3 skiva kallrökt skinka
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl rödvin friskt
  • 5 dl vatten
  • kalvfond 1 dosa, eller 1 buljongtärning
  • buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 st kvistar rosmarin
  • 8 dl vatten
  • kalvfond 1 dosa, eller 1 buljongtärning
  • 4 dl fullkornsbulgur

Gör så här

1
Tärna sellerin, skiva löken. Fräs båda i lite smör på knapp medelvärme minst 5 minuter. Krydda. Ta upp och stek skinkan, låt kallna och strimla. Lättbryn lite fett i ganska het stekpanna och lägg i färsen. Krydda den och dela den till grova klumpar med stekspaden. Vänd om lite. När färsen börja ta färg rörs mjölet i. Häll på vin och vatten, rör i fond, tomat-

2
puré och pressa i vitlöken. Lägg i rosmarin och låt småputtra under lock 10 minuter.

3
Koka upp 8 dl vatten plus fond eller tärning i kastrull, rör i bulgur och koka efter paketets anvisning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top