Lammgryta med rotfrukter

Du behöver 400 g lammfärs 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 tsk paprikapulver 1 tsk ingefära fint riven 1 tsk spiskummin 0.5 tsk salt 1 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära fint riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 0.5 st kålrot liten
  • 1 st sötpotatis
  • 3 st tomater
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 4 prt couscous
  • 1 st kruka koriander

Gör så här

1
Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, ingefära, spiskummin, salt och peppar. Forma färsen till köttbullar med fuktade händer.

2
Skala och skiva löken tunt. Skala även morot, kålrot och sötpotatis och skär i mindre bitar. Grovhacka tomaterna och hetta upp oljan i en panna. Fräs löken i några minuter och tillsätt morot, kålrot, sötpotatis, tomater och vatten. Sätt på locket och koka grönsakerna i 10 minuter. Tillsätt lammfärsbullarna och sjud ytterligare 10 minuter.

3
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Servera couscous med lammfärsbullarna, grönsaker och såsen. Strö över grovhackade korianderblad vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top