Du behöver
- 400 g lammfärs
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk ingefära fint riven
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 0.5 st kålrot liten
- 1 st sötpotatis
- 3 st tomater
- 3 msk olivolja
- 0.5 dl vatten
- 4 prt couscous
- 1 st kruka koriander
Gör så här
1
Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, ingefära, spiskummin, salt och peppar. Forma färsen till köttbullar med fuktade händer.
2
Skala och skiva löken tunt. Skala även morot, kålrot och sötpotatis och skär i mindre bitar. Grovhacka tomaterna och hetta upp oljan i en panna. Fräs löken i några minuter och tillsätt morot, kålrot, sötpotatis, tomater och vatten. Sätt på locket och koka grönsakerna i 10 minuter. Tillsätt lammfärsbullarna och sjud ytterligare 10 minuter.
3
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Servera couscous med lammfärsbullarna, grönsaker och såsen. Strö över grovhackade korianderblad vid servering.