Lammköttbullar med chiliyoghurt

Du behöver 300 g lammfärs och 300 g nötfärs 1 liten gul lök, finhackad 1 msk honung 1 tsk salt 1 tsk smulad oregano 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g lammfärs och 300 g nötfärs
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smulad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • Chiliyoghurt:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 krm chilipulver
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

1
Blanda de båda färserna med finhackad lök, honung och kryddor.

2
Forma till 12 stora köttbullar och stek dem gyllenbruna. Låt dem eventuellt bli helt färdiga i mikron.

3
Blanda yoghurt med kryddor och servera till köttbullarna. Sallad och bröd är gott till.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top