Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st zucchini
- 400 g lammkorv smakrik
- 1 tsk paprikapulver rökt
- smör och olja till stekning
- 400 ml tomatsås
- 1 dl vatten
- 1.5 krm kajennpeppar
- 400 g kidneybönor på burk
Till servering
gräddfil
Gör så här
1
Skala och skär löken i klyftor. Hacka vitlöken. Skär zucchinin
2
i tärningar.
3
Snitta korven och skär den i cirka 3 centimeter stora bitar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Lägg åt sidan så länge.
4
Bryn grönsakerna med paprikapulver i smör och olja i en rymlig sauteuse. Lägg över korven och tillsätt tomatsås, vatten och kajenn-peppar. Låt puttra ihop på svag värme i cirka 5 minuter.
5
Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt i grytan. Låt bli varmt. Smaka av väl med salt. Servera med bröd och en klick gräddfil.
Näringsvärde: Kcal 500, Fett 33 g, Kolhydrater 25 g, Fibrer 10 g