Lammlåda med aubergine

Du behöver 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 400 g lammfärs 1 st pesto röd, (200 g) 0.5 tsk kanel malen 1 st linser...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g lammfärs
  • 1 st pesto röd, (200 g)
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 1 st linser (380 g) gröna
  • 1 st kronhjärtan
  • 1 st aubergine
  • 4 st potatis
  • 0.5 st citron
  • 500 g körsbärstomater på kvist
  • 100 g fetaost i tärningar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Riv löken grovt och vitlöken fint och tillsätt lammfärs, pesto, kanel och gröna linser och urkramade och mosade kronhjärtan. Salta, peppra och blanda väl.

2
Riv aubergine och skalad potatis grovt, salta lätt och pressa över citronen.

3
Varva färs och grönsaksriv i ugnsform, toppa med körsbärstomaterna.

4
Grädda i ugn, cirka 30 minuter, toppa med fetaost och servera med grönsallad.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 603
Fett 35 g
Kolhydrater 41 g
Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top