Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g lammfärs
- 1 st pesto röd, (200 g)
- 0.5 tsk kanel malen
- 1 st linser (380 g) gröna
- 1 st kronhjärtan
- 1 st aubergine
- 4 st potatis
- 0.5 st citron
- 500 g körsbärstomater på kvist
- 100 g fetaost i tärningar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Riv löken grovt och vitlöken fint och tillsätt lammfärs, pesto, kanel och gröna linser och urkramade och mosade kronhjärtan. Salta, peppra och blanda väl.
2
Riv aubergine och skalad potatis grovt, salta lätt och pressa över citronen.
3
Varva färs och grönsaksriv i ugnsform, toppa med körsbärstomaterna.
4
Grädda i ugn, cirka 30 minuter, toppa med fetaost och servera med grönsallad.
Näringsvärde:
Kcal 603
Fett 35 g
Kolhydrater 41 g
Fibrer 9 g