Lammspett och korv till röd sallad

Du behöver 4 medelstora rödbetor 1 äggula 1/2 dl rödvin 3/4 tsk bordssalt 2 krm nymalen svartpeppar 1 msk finhackad späd timjan 2 finhackade vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 medelstora rödbetor
  • 1 äggula
  • 1/2 dl rödvin
  • 3/4 tsk bordssalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk finhackad späd timjan
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 400 g lammfärs
  • olja
  • 4 lammkorvar
  • 50 g späd mangoldsallad
  • 4 röda plocksalladsblad
  • 1 röd paprika
  • 8 rädisor
  • kärnor av cirka 1/2 granatäpple
  • (olja)
  • 1 dl bredbar getost

Gör så här

1
Klipp av betblasten, men lämna 5 cm stjälkar kvar. Koka betorna i vatten som täcker 30–45 minuter, känn med sticka när de är mjuka. Spola i kallvatten och kläm av skalet. Låt kallna.

2
Värm ugnen till 250 grader (eller grillen). Blanda ägg och vin med salt, peppar, hack av timjan och vitlök samt rosékross. Vänd i en tredjedel av färsen åt gången, blanda jämnt. Forma 4 långa korvar med oljade händer, trä på spett om så önskas.

3
Grilla spetten, eller ugnsstek dem så här: Olja och stek på papprad plåt mitt i het ugn 7–8 minuter. Ta ut, vänd spetten, stek 7–8 minuter till. Snittad korv kan stekas bredvid.

4
Skölj sallad, paprika och rädisor under tiden, pilla kärnorna ur granatäpplet. Bottna tallrikar med salladssorterna. Skiva rädisor, paprika och rödbetor tunt, gärna på mandolin, och fördela på tallrikarna. Strö granatkärnor över, klicka på getostklick som sås och lägg upp korv och spett strax före servering.


Kommentar:
Tips! Färssatsen kan dubblas och korven uteslutas. Eller tvärtom, beroende på lust, lättja och råvarutillgång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top