Lax- och räkcocktail i glas

Du behöver 1.5 msk senap skånsk 1 msk honung 1 tsk balsamvinäger 0.5 dl rapsolja 1 msk vatten salt och svartpeppar 3 st tomater 1...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 msk senap skånsk
  • 1 msk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • salt och svartpeppar
  • 3 st tomater
  • 1 st gurka
  • 200 g räkor (ca 600 g med skal)
  • 200 g lax gravad i strimlor
  • 2 msk hackad dill
  • 3 skiva formfranska skurna i stavar
  • matolja eller smör
  • dill rucolasallad och citronklyftor till garnering

Gör så här

1
Rör ihop senap, honung, vinäger, olja och vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.

2
Snitta tomaternas skal. Doppa dem 15-20 sekunder i kokande vatten. Spola dem med kallt vatten och dra av skalet. Dela och kärna ur, tärna tomatköttet.

3
Skölj och skala gurkan randig, dela den på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Tärna även gurkan.

4
Blanda grönsakerna med räkor, lax, dill och dressingen. Bryn några stavar formfranska i en stekpanna med het olja. Lägg upp i glas och garnera som på bilden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top