Du behöver
- 1 st kokosmjölk à 400 g
- 2 msk currypasta röd
- 3 cm ingefära riven
- 500 g laxfilé i 4 bitar
- 1.5 msk fisksås asiatisk
- 1 st lime saften
- 4 prt äggnudlar av valfri sort
- 150 g sockerärter
- 2 dl sojabönor frysta
- 3.5 st salladslökar strimlade
- korianderblad till garnering
Gör så här
1
Koka upp kokosmjölk, röd currypasta och ingefära i en stekpanna, sänk värmen, lägg i laxbitarna och låt sjuda cirka 6 minuter eller tills de är klara. Vänd ett par gånger. Smaka av såsen med fisksås och limesaft.
2
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
3
Strimla sockerärterna och blanchera dem och sojabönorna hastigt i kokande vatten.
4
Lägg upp nudlarna i skålar, lägg på lax, sås och toppa med det gröna och koriandern.
Näringsvärde: Kcal 785, fett 36 g, kolhydrater 58 g och fibrer 10 g