Lax i rödcurry med krispigt grönt

Du behöver 1 st kokosmjölk à 400 g 2 msk currypasta röd 3 cm ingefära riven 500 g laxfilé i 4 bitar 1.5 msk fisksås...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kokosmjölk à 400 g
  • 2 msk currypasta röd
  • 3 cm ingefära riven
  • 500 g laxfilé i 4 bitar
  • 1.5 msk fisksås asiatisk
  • 1 st lime saften
  • 4 prt äggnudlar av valfri sort
  • 150 g sockerärter
  • 2 dl sojabönor frysta
  • 3.5 st salladslökar strimlade
  • korianderblad till garnering

Gör så här

1
Koka upp kokosmjölk, röd currypasta och ingefära i en stekpanna, sänk värmen, lägg i laxbitarna och låt sjuda cirka 6 minuter eller tills de är klara. Vänd ett par gånger. Smaka av såsen med fisksås och limesaft.

2
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

3
Strimla sockerärterna och blanchera dem och sojabönorna hastigt i kokande vatten.

4
Lägg upp nudlarna i skålar, lägg på lax, sås och toppa med det gröna och koriandern.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 785, fett 36 g, kolhydrater 58 g och fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top