Läsar-recept

Lax i spännande kokossås

Du behöver 1 röd paprika 1 bit purjolök 2 tomater olja att steka i 1/2 tsk sambal oelek 2 vitlöksklyftor 1 fiskbuljongtärning 600 g färsk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 röd paprika
  • 1 bit purjolök
  • 2 tomater
  • olja att steka i
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g färsk lax, skinn- och benfri
  • 1/2 (2 dl) burk kokosmjölk

Gör så här

1
Strimla paprika och purjo och skär tomaterna i klyftor.

2
Värm olja i en wok, tillsätt sambal oelek, pressad vitlök, buljongtärning, tomater, paprika och purjo och låt allt fräsa i några minuter.

3
Tillsätt laxen skuren i bitar och låt den bli genomstekt. Slå till sist i kokosmjölken och låt allt koka ihop något. Servera gärna spenatpasta till.


Kommentar:
Tips! Överbliven kokosmjölk går att frysa in.

Receptet är inskickat av Anita Klockare i Luleå och har provlags av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Kokosmjölk ger god, lite exotisk smak och gör dessutom den här rätten helt mjölkfri. Gott med sambal oelek som ger lite hetta till laxen.”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top