Lax med bacon och morotsris

Du behöver 2 st vitlöksklyftor som grovhackas 0.5 dl ris (20 minuters koktid) morot (ca 100 g). skalas och skivas smör eller olja 2.5 dl...


1 portion

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor som grovhackas
  • 0.5 dl ris (20 minuters koktid)
  • morot (ca 100 g). skalas och skivas
  • smör eller olja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • laxfilé ca 100 g
  • 2 st baconskivor
  • 1 dl ärter frysta

Gör så här

1
Fräs lök, ris och morot i matfett. Häll på vattnet. Låt småkoka cirka 20 minuter eller tills riset känns mjukt. Späd med mer vatten om riset verkar bli torrt. Salta.

2
Vira in laxen i baconskivorna. Bryn laxen cirka 2 minuter på varje sida eller tills den känns klar. Värm ärterna, gärna mixade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top