Lax med pilaffris och rostad paprika

Du behöver 600 g laxfilé salt och nymald svartpeppar 2 msk örter t ex persilja eller dill 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 msk örter t ex persilja eller dill
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl svarta oliver
  • 500 g basmatiris
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st chilifrukt finhackad, spansk röd
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 msk koriander finhackad, färsk

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken i en form med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och peppar. Ringla över saften av citronen och 1 matsked olivolja och strö över de finhackade örterna. Tillaga den i cirka 15 minuter, eller aningen längre om det är en tjock bit.

2
Strimla paprikan och stek den i en panna med 1 matsked olivolja i 5 minuter tills den mjuknat, tillsätt oliver. Häll riset i en kastrull och tillsätt olivolja, finhackad vitlök, chili och spiskummin.

3
Bryn riset i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt saltat vatten så att det täcker och koka i cirka 10 minuter tills riset är genomkokt. Fluffa upp riset med en gaffel och tillsätt finhackad färsk koriander. Servera laxen med paprikan, oliverna och riset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top