Lax med ris och piri piri

Du behöver 4 prt basmatiris 0.5 tsk salt 1 tsk gurkmeja 0.5 kg räkor med skal 400 g laxfilé 2.5 st vitlöksklyftor 0.5 dl olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt basmatiris
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 400 g laxfilé
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 st torkade piri piri eller 1 finhackad, färsk röd chili
  • salt

Till servering:

citronklyftor
grönsallad med dressing

Gör så här

1
1 Koka riset enligt anvisningen på paketet och smaksätt kokvattnet med salt och gurkmeja. Skala räkorna och skär fisken i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor.

2
2 Hetta upp oljan och tillsätt vitlöken. Låt den fräsa i knappt en minut på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt piri piri och lax. Salta lite lätt och stek laxen på bägge sidor tills den är genomstekt, det tar några minuter.

3
3 Tillsätt räkorna och vänd runt i pannan. Dra av från värmen och servera genast med riset och citronklyftor. En god grönsallad och aioli är gott att servera till.


Kommentar:
Piri pirin kan ersättas av finhackad färsk röd chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top