Lax-och sparrisfräs med tortellini

Du behöver salt 500 g tortellini ostfylld, färsk 225 g sparris fryst, tinad smör till stekning salt, svartpeppar 600 g laxfilé Persiljepesto: 1 dl slätbladig...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • salt
  • 500 g tortellini ostfylld, färsk
  • 225 g sparris fryst, tinad
  • smör till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 600 g laxfilé

Persiljepesto:

1 dl slätbladig persilja bladen
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta skivad
0.5 dl solrosolja (solros)olja
0.5 dl parmesanost finriven

Gör så här

1
Koka upp pastavatten med salt, 2 tsk salt per liter vatten, och koka tortellinin efter paketets beskrivning. Slå bort vattnet.

2
Dela sparrisstängerna och bryn dem i lite fett på hög värme. Krydda och ta upp. Dela laxen till grova munsbitar och stek dem snabbt i en aning fett, salta och peppra.

3
Persiljepesto (Stav)mixa persilja, salt, peppar, vitlök, och olja, Rör i osten. Servera till pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top