Läsar-recept

Lax på paprika och purjobädd

Du behöver 3 st paprika ca 500 gram, röda och/eller gula 1 st purjolök liten 4 st laxfilé portionsbitar à ca 125 g 200 g...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprika ca 500 gram, röda och/eller gula
  • 1 st purjolök liten
  • 4 st laxfilé portionsbitar à ca 125 g
  • 200 g philadelphiaost paprika & löksmak
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl grädde matlagningsgrädde eller vispgrädde

Tillbehör:

sallad
gurktärningar
broccolibuketter
potatis kokt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär paprikan i halvcentimeterbreda strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Blanda paprikan och purjon och bred ut i en ugnsfast form.

2
Skär en djup skåra i laxbitarna och fyll med ett par teskedar philadelpiaost i varje bit, salta och peppra.

3
Rör resten av osten mjuk, blanda med grädde och 1 tesked salt och häll såsen över grönsakerna i formen. Lägg laxbitarna på grönsaksbädden.

4
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter eller tills laxen är klar. Servera med blandad sallad, små gurktärningar och broccolibuketter och eventuellt kokt potatis.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Titti Bäckström som är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top