Laxfat med färskost och picklad lök

Du behöver Picklad rödlök: 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 st rödlökar Färskost: 200 g färskost 2 msk riven...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

Picklad rödlök:

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Färskost:

200 g färskost
2 msk riven pepparrot färdigriven går bra
0.5 st citron vältvättad, det yttersta finrivna skalet
salt
1 st rädisor knippe späda
400 g lax rökt i skivor
rågbröd danskt tunnskivat
1 st smörgåskrasse ask

Gör så här

1
Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull. Skala och skiva rödlökarna tunt och lägg i en burk. Slå den kokande lagen över, sätt på lock och låt stå svalt över natten.

2

3
Färskost: Rör ihop färskosten med pepparrot och citronskal, smaka av med salt.

4
Skölj rädisorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin, lägg i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga.

5

6
Inför servering: Lägg upp rödlök, rädisor, en skål med färskost, lax och rågbröd på ett stort fat. Klipp smörgåskrasse över färskosten.

7
Låt var och en bygga sin egen laxsnitt.


Kommentar:
Ödsla inte tid på att stå och göra snittar till påskbuffén. Lägg upp allt på ett generöst fat och låt gästerna bygga sina egna laxsnittar med pepparrotsost och picklad rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top