Laxfilé med linssallad

Du behöver 1 rödlök 1/2 msk strösocker 3 msk vit balsamvinäger 2 msk vatten 3 msk olivolja 1–2 pressade vitlöksklyftor 1–2 msk hackad kapris 3...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 1/2 msk strösocker
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 1–2 msk hackad kapris
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • 1 ask (250 g) tomater
  • 6 dl linser, hemkokta eller på burk, sköljda och avrunna
  • salt, peppar
  • 4 msk majonnäs eller matyoghurt
  • 4 msk bostongurka
  • 1 msk hackad dill
  • 4 portionsbitar (à 125 g) laxfilé
  • Salsa
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • 1 citron, vältvättad, det yttersta finrivna skalet + saften från halva
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala och strimla löken fint. Lägg den i en bunke. Strö över sockret och stöt ihop med löken tills löken börjar safta sig.

2
Blanda i vinäger, vatten och olja. Blanda i vitlök, kapris och persilja. Dela och blanda i tomaterna. Vänd ner linserna. Smaka av med salt och peppar och låt marinera cirka 15 minuter.

3
Blanda majonnäsen med gurkan. Strö över dillen.

4
Hetta upp en stekpanna. Bryn laxbitarna runtom cirka 5 minuter. Efterstek under lock cirka 5 minuter. Salta och peppra.

5
Servera laxen med gurk-majon och linssalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top