Laxgryta med citrongräs

Du behöver 250 g äggnudlar 2 st chili urkärnade, skivade 4 st vitlök skalade 8 cm ingefära skalad, i skivor 4 st salladslökar skivade 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g äggnudlar
  • 2 st chili urkärnade, skivade
  • 4 st vitlök skalade
  • 8 cm ingefära skalad, i skivor
  • 4 st salladslökar skivade
  • 4 st citrongräs den vita delen, skivade
  • 1.5 kruka koriander blad och stjälkar
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk fisksås asiatisk
  • 2 st lime saften
  • 1 st broccoli i små buketter
  • 500 g laxfilé i 3­ x 3-cm bitar

Topping

1 st salladslök skivad, korianderblad, tunnskivad chili

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten.

2
Mixa chili, vitlök, ingefära, salladslök, citrongräs och koriander i matberedare med kniven monterad, tillsätt 2 deciliter vatten och mixa tills allt är finfördelat. Häll över i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och ytterligare

3
6 deciliter vatten. Koka upp och låt koka försiktigt i cirka 10 minuter.

4
Tillsätt fisksås och limesaft. Lägg i broccolin och koka i två minuter. Vänd i lax och avrunna nudlar, lägg på lock, ta av från plattan och låt stå 2 minuter.

5
Servera i skålar med salladslök, koriander och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top