Laxpaj med dill

Du behöver 75 g smör 3 dl glutenfri mjölmix 1 nypa salt 2 msk kallt vatten 300 g laxfilé skuren i bitar 2 dl purjolök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 300 g laxfilé skuren i bitar
  • 2 dl purjolök sköljd och strimlad
  • 1 dl dill färsk hackad
  • 4 st ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Till servering:

sallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör, glutenfri mjölmix och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg som trycks ut tunt i en papprad pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter).

2
Salta lite på laxbitarna och fördela lax och purjolök i pajskalet.

3
Rör ihop äggen med creme fraiche, mjölk och dill och salta lätt. Häll blandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills äggblandningen stannat.

4
Servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top