Du behöver
- 75 g smör
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 1 nypa salt
- 2 msk kallt vatten
- 300 g laxfilé skuren i bitar
- 2 dl purjolök sköljd och strimlad
- 1 dl dill färsk hackad
- 4 st ägg
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 dl mjölk
- salt och peppar
Till servering:
sallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör, glutenfri mjölmix och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg som trycks ut tunt i en papprad pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter).
2
Salta lite på laxbitarna och fördela lax och purjolök i pajskalet.
3
Rör ihop äggen med creme fraiche, mjölk och dill och salta lätt. Häll blandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills äggblandningen stannat.
4
Servera med sallad.